RENAULT'NUN alternatif çözümü, MOTRİO

Piyasa gerçekleri ve araç üretici garantisi bitişi ile müşteri sadakatinin giderek azaldığı göz önünde bulundurulduğunda, alternatif olarak asli bir çözüm ihtiyacı ve pazar payını geri kazanma stratejisi önem kazanmaktadır.

 

Grup RENAULT bunu göz önünde bulundurarak, 26 yıl önce MOTRIO markasını yaratmıştır. Lokasyon engelleri, rekabet şartları, fiyat / kalite dengesi ve müşteri beklentileri izdüşümünde, üretici ağlarının haricindeki diğer alternatifler de müşterilerin tercihleri arasındadır. Bu doğrultuda, pazarın da gidişatı değerlendirildiğinde RENAULT’nun alternatif çözümü MOTRIO ’dur.

 

MOTRIO ’yu tarif etmek gerekirse kısaca MOTRIO, RENAULT’nun tescilli yedek parça markası ve servis ağıdır. RENAULT ve DACIA için üretici garantisi sonrası ve diğer marka araçlar için ise yaş sınırı olmadan servis hizmetlerini sağlamayı hedefleyen, özel servislerden kurulmuş, Yetkili RENAULT Bayileri ve MAİS ile özel bir sözleşme esasına bağlı çalışan bir servis yapısıdır. Aynı zamanda MOTRIO; orijinale alternatif olabilecek, ekonomik ürün yelpazesi sunan tescilli bir yedek parça markasıdır.

 

Yedek parça tarafında; RENAULT her zaman ürünlerinin kalitesini ve güvenliğini ön plana çıkarır, MOTRIO parçalar da bu kuralın dışında değildir. MOTRIO parçalar ile orijinal parçalar arasındaki fiyat farkı; Ambalajdaki dayanıklılık, konfor ve tanıtım faaliyetlerindeki tasarruflarla açıklanabilir. Ve bunlar ürünün güvenliğini ve işlevselliğini etkilemez. Çünkü MOTRIO, Grup RENAULT gibi büyük ve iyi bilinen çok sayıdaki üreticinin güvenilirliğinden ve tecrübesinden faydalanmaktadır. Ürün gamı olarak; Tüm bakım, aşınan ürünleri ve standart olarak değiştirmeye gerek olmayan rekabetçi mekanik aksamları kapsar. MOTRIO Servislerde yapılan işlemler, 2 yıl parça ve 1 yıl işçilik garantisi kapsamındadır.

 

Mevcut durumda 86 nokta / 24 şehirde hizmet vermekte olduğumuz MOTRIO ağımız için 2025 yılı sonu itibariyle hedefimiz; 200 nokta ve >65 İlde bulunurluk seviyesine ulaşmaktır. Nokta sayısı hedefimiz haricinde yedek parça yelpazesini artırmak, kendi alanında en çok tercih edilen ilk 3 marka servis yapısına ulaşmak da diğer hedeflerimizdir.

 

Müşteri çağrı merkezi, servisler teknik destek hattı ve Renault Akademi imkanlarımız de MOTRIO Servislerimize sunulmaktadır.